Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 31 martie 2015

TORT DIPLOMAT

Ingrediente:
O cană de zahăr
O cană cu lapte
4 ouă mari
1 kg frișcă
3-4 pliculețe de zahăr vanilat
20 g gelatină
ciocolată pentru decor
fructe

Preparare:
Se dizolvă gelatina  într-o jumătate de cană de apă sau suc de fructe.
Se pun pe foc ouăle frecate cu zahărul și laptele. Se amestecă constant până se îngroașă puțin. Se lasă să se răcească.
Se bate frișca cu zahărul vanilat.
Se pregătesc  fructele: coji de portocale confiate, fructe de pădure.
Câteva linguri de frișcă se opresc pentru décor. Restul de frișcă se amestecă cu ouăle fierte cu zahăr și lapte. Gelatina  înmuiată, se încălzește pe baia de abur (sau la microunde) fără a se fierbe, până se lichefiază. Când ajunge la temperatura de 35 0C (suportă mâna), se toarnă peste cremă.  Se amestecă în cremă fructele, se toarnă crema într-o formă cu pereții detașabili. Se dă la frigider până  a doua zi cînd se decorează.

Tortul a fost pregătit pentru fiul meu, Radu, la a 41-a aniversare, și a ”călătorit” de la București la Sucevița, de asta decorul cam lasă de dorit (a trebuit să fie ”bandajat” cu ciocolată).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu