Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 14 martie 2015

FILE DE COD PE PAT DE FENEL ȘI PRAZ, EN PAPILLOTE

Ingrediente (pentru o persoană):
Un fileu de cod
½ dintr-n fenicul (fenel)
15 cm dintr-un praz
½ ceapă roșie
¼ ardei gras roșu, tăiat fâșii
2-3 felii de lămâie
O linguriță cu ulei
2 linguri cu vin
Sare și piper după gust

Preparare:

Fileul de pește se condimentează cu sare, piper și zeamă de lămâie. Pe o coală de pergament se așează fenelul

 tăiat fâșiuțe. 

Pe patul de fenel se aranjează fileul de cod, condimentat. 

Se acoperă cu rondele de praz, 

ceapa roșie tăiată peștișor, 

fâșii de ardei gras și 1-2 feliuțe de lămâie. 

Se condimentează cu sare și piper. Se stropește cu ulei și vin, se strânge foarte bine hârtia de pergament (papillote) să nu iasă aburul, se pune pachetul  pe o tavă și se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute.

 Se poate servi direct din pergament 

sau se așează cu grijă pe farfurie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu