Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

FASOLE CA-N CAUCAZ


Celor care s-au săturat de tradiționala iahnie de fasole sau de fasolea bătută sau prăjită le sugerez să încerce un fel de mâncare de fasole originar din Caucaz, numit ”lobio”.


Ingrediente:
250 g fasole (de preferat din cea cu pielița subțire)
O ceapă mică+încă două
Un  cățel de usturoi+încă 3-4
O lingură cu ulei+încă 2-3 linguri
O mână cu nuci ușor rumenite și zdrobite grosier
 Sare și piper după gust

Preparare:

Fasolea se pune la înmuiat de seara până dimineața când, se varsă apa în care s-a înmuiat , se clătește și se pune la foc în apă rece. 

Se fierbe la foc mic mai multe ore (după ce s-a aruncat prima apă), 

împreună cu o cepă mica, un cățel de usturoi și o lingură cu ulei.

 După ce fasolea a fiert bine, se zdrobesc boabele de fasole cu o furculiță (nu e nevoie să se transforme în pasta foarte fină) . 

Cele două cepe se sotează în 2-3 linguri de ulei și când a devenit arămie se răstoarnă, cu tot cu ulei, peste fasole. 

Se adaugă usturoiul pisat și nucile 

tocate grosier. 

Se condimentează cu sare și piper după gust 

și se amestecă.

Se servește pe pâine proaspătă.



Un comentariu: