Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 2 decembrie 2014

RULOU DIN FICAT DE VIȚEL*

Ingrediente:
300 g ficat de vițel
O ceapă
2 linguri cu ulei
100 g unt
Sare și piper după gust

Preparare:
Ficatul se spală bine și se taie cubulețe cu latura de 3-4 cm. Ceapa se toacă mărunt și se pune peste uleiul încins. Se amestecă până devine sticloasă. Se adaugă bucățelele de ficat și se călesc  până se albesc la suprafață (nu se prăjesc prea tare pentru că devin fade, înecăcioase). Se ia de pe foc și se condimentează cu sare și piper. Ficatul împreună cu ceapa și uleiul în care s-a călit și cu untul din care s-a oprit o linguriță pentru decor, se pune în robot și se transformă într-o pastă fină, alefioasă. Se pune pe o folie, sub formă de rulou și se dă la rece pentru 3-4 ore. 

Înainte de servire se scoate din frigider, se desface folia și se decorează cu puțin unt moale, la temperatura camerei frecat cu sare și câteva picături de zeamă de lămâie, gogoșar murat, măsline, etc, după inspirație.



*La fel se poate prepara și din ficat de porc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu