Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 8 martie 2014

CIORBA DE VARZĂ ACRĂ ȘI FASOLE NEAGRĂ


Ingrediente:
O varză acră mică sau un pumn bun de varză acră tocată
Un pumn de fasole neagră
 cepe
Un morcov
2-3 linguri pastă de roșii
Un ardei gras (am pus de la congelator) 
2-3 linguri cu ulei
verdeață (proaspătă sau uscată)
Sare, dacă mai este necesară
Piper după gust


Preparare:
Cu o seară înainte se pune fasolea la înmuiat. A doua zi se scurge apa și se pune fasolea la fiert în apă rece.

Se încinge uleiul și se călește ușor ceapa tocată.

Se adaugă morcovii tăiați rondele. Se lasă să se moaie puțin. 

Varza se toacă, se clătește bine cu multă apă și se stoarce. Se adaugă peste ceapa și morcovul din tigaie 

și se călește ușor până se moaie. 

Se adaugă pasta de roșii 

și se amestecă bine 

apoi se pune și ardeiul gras. 

Se lasă să se călească împreună, după care se răstoarnă peste fasolea care trebuie să fie aproape fiartă. 

Se lasă să fiarbă împreună. Se condimentează și se presară verdeața tocată, 

după care se poate servi.(Eu am presărat și puțin cimbru verde)

Este o ciorbă groasă, consistentă numai bună în zilele de sfârșit de iarnă și început de post.

Un comentariu: