Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 9 februarie 2014

FURSECURI CU SMÂNTÂNĂ ŞI RAHAT

Ingrediente:
400 ml smântână grasă (peste 30% grăsime)
400 ml ulei de preferat ulei de floarea soarelui
750 g făină
Un praf de copt
400 g rahat tăiat cubuleţe
Esenţă de vanilie
Un praf de sare
Zahăr  pudră pentru pudrat

Preparare:
Într-un bol se pune smântâna şi uleiul şi se amestecă bine împreună cu sarea şi vanilia.
Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se adaugă în reprize, peste smântâna amestecată cu ulei. Se obţine un aluat moale, uşor de prelucrat. Se dă la rece cel puţin 4-5 ore, sau peste noapte.

Se întinde pe masa presărată cu făină, ½ din aluat,  într-o foaie dreptunghiulară groasă cam de 5 mm. La unul din capetele mai lungi se aşează bucăţelele de rahat şi se rulează într-un sul. Sulul se taie în felii de 5-6 cm, care se aşează în tava neunsă cu tăietura în sus şi distanţate între ele.  
Se coc cam 20-25 de minute. Calde, se tăvălesc prin zahăr pudră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu