Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 17 ianuarie 2014

FURSECURI CALE

Aspectoase, aromate, fine...

Ingrediente:
5 ouă
10 linguri cu ulei
10 linguri cu zahăr
10 linguri cu făină
Un plic cu zahăr vanilat
2-3 linguri cu apă de trandafiri
Câteva bucăţi de rahat
Zahăr pudră pentru pudrat

Preparare:
Rahatul se taie fâşiuţe. Se bat spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Separat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul vanilat. Se adaugă peste albuşuri apoi se pune făina proaspăt cernută, apa de trandafiri  şi uleiul, mixând bine până se fac băşici. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se aşează cu o linguriţă 7-8 grămăjoare de aluat, distanţate unele de altele, care trebuie să devină plate şi să nu se lipească între ele (aluatul trebuie să aibă o consistenţă ceva mai tare decât a aluatului de clătite). 
Se dă tava la cuptor timp de 5-6 minute, până fursecurile devin maronii pe margini.

Se deschide uşa cuptorului, se trage tava în uşă, se desprind fursecurile cu o paletă de pe hârtia de copt, se aşează pe mijloc câte o fâşiuţă de rahat,

 se apucă marginile fursecului de la un capăt al rahatului  şi se unesc, sub forma unei cale. Operaţiunea trebuie să se desfăşoare foarte repede, deoarece fursecurile fiind destul de subţiri se răcesc uşor şi devin casante, rupându-se atunci când se îndoaie.

Trebuie multă atenţie, sunt migăloase, dar rezultatul final merită tot efortul: se obţin niste fursecuri foarte frumoase, aromate şi fragede.
Se aşează pe platou şi se pudrează cu zahăr pudră.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu