Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 19 ianuarie 2014

BRIOŞE CU VIŞINE

Ingrediente:
2 ouă
200 g zahăr
200 ml ulei
300 ml iaurt
400 g făină
Un plic de praf de copt
Un praf de sare
Sucul şi coaja de la ½ lămâie
Vişine proaspete fără sâmburi sau din compot sau conservate cu aspirină (eu am folosit din acestea), după dorinţă

Preparare:
Ouăle întregi se mixează împreună cu zahărul. Se înglobează uleiul puţin câte puţin apoi iaurtul, sarea coaja şi zeama de lămâie.
Făina se cerne împreună cu praful de copt şi se încorporează uşor în compoziţie, mixând cu grijă.

În formele de brioşe se pune câte o chesă (hârtiuţă specială pentru brioşe) şi o lingură din compoziţie (chesele se umplu cam 2/3). Se aşează deasupra vişinile scurse de zeamă.

Brioşele se coc 30-35 de minute în cuptorul preîncălzit.
Se pot presăra cu zahăr pudră.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu