Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 28 octombrie 2013

RĂCITURI DIN RASOL DE PORC ÎN STIL RUSESC – HOLODEȚ


Ingrediente:
Un rasol de porc
O ceapă
Un morcov
½ dintr-o rădăcină de țelină
Câteva boabe de piper
O foaie de dafin
O căpăţână de usturoi
Sare
Câteva măsline și pătrunjel verde pentru decor

Preparare:
Rasolul de porc  se spală, se taie şi se pune la fiert cu apă rece, care să acopere carnea şi s-o depăşească cu 2 degete.  Se pune o linguriță de sare și se fierbe descoperit şi la foc mic, pentru ca zeama să rămână limpede. 

Se spumuiește des. Când este aproape gata se pune o ceapă, un morcov,  

rădicina de țelină, câteva boabe de piper şi o foaie de dafin.

Când zeama a scăzut, ajungând sub nivelul cărnii, se ia oala de pe foc şi  se scoate carnea şi legumele fierte. Carnea se desprinde de pe oase şi se desface în fâșii subțiri.  Când zeama s-a răcorit, se adaugă usturoi pisat după gust. Se potriveşte de sare, piper şi ustroi. Zeama se strecoară de două ori. Se pune câte o lingură pe fundul bolurilor  în care se vor pregăti răciturile. Se lasă să se închege. Se decorează cu rondele de morcov și de măsline. Se așează fâșiuțele de carne și se toarnă cu grijă aspicul strecurat. Se dă la rece să se închege (eventual de seara până dimineața).

Înainte de servire se moaie bolurile în apă fierbinte  și se răstoarnă pe platou sau se așează pe platou cu gura în jos și se încălzesc cu feonul. Se decorează platoul cu pătrunjel verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu