Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 21 august 2013

CREIER LA CAPAC

Ingrediente:
creier de vițel
o linguriță cu ulei
o lingură cu unt
Sare și piper după gust
puțin pătrunjel verde tocat mărunt
Preparare:
Creierul de vițel se spală în multe ape reci, se ține la frigider în apă foarte rece timp de câteva ore după care se scoate și se curăță la fel ca la rețeta de CREIER PANE.
 Se pune uleiul și untul în tigaie. Când untul s-a topit, se adaugă creierul și se amestecă bine (dacă se sfărâmă, nu contează).
Se sărează după gust și se adaugă piper (fără frică, pentru că merge foarte bine cu creierul).
După câteva minute se pune capacul si se mai lasă câteva minute scuturând tigaia din când în când.
Cand este gata, un pic rumenit, se ia de pe foc, se presară pătrunjelul tocat fin și se servește direct din tigăița în care a fost preparat (tigăița mea a fost puțin cam prea mare pentru cantitatea de CREIER LA CAPAC preparată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu