Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 20 aprilie 2013

PILAF DE OREZ SĂLBATEC CU LEGUME


Ingrediente:
O ceașcă cu orez sălbatec
2 linguri cu ulei
25 g unt
O ceapă uscată
200 g mazăre cu morcov congelate
Un ardei gras (am pus congelat)
Câteva fire de șofran
O linguriță legume desdidratate (am folosit CONDIPICI de aici)
Sare și piper după gust
Câteva fire de pătrunjel verde 

Preparare:
Într-o tigaie se pune la călit în 2 linguri cu ulei, ceapa tocată mărunt.
 
 Când ceapa devine sticloasă se adaugă untul,
 
iar când acesta s-a topit se adaugă orezul sălbatec.
 
Se amestecă și când orezul se albește se pune șofranul
 
apoi mazărea și morcovul congelate.
 
Când s-au dezghețat se adaugă ardeiul tocat cubulețe, sare și piper, legumele deshidratate.
 
Se adaugă 3 ceșcuțe (aceleași cu care s-a măsurat orezul) cu apă. Se amestecă bine și se lasă la foc mic, fără a mai amesteca
 
 până se absoarbe tot lichidul.
 
Poate fi servit ca atare, presărat cu pătrunjel tocat,
 
  cu o salată alături,
 
ca garnitură la fripturi, pește, etc sau ca mâncare de post dacă se renunță la unt.
În oricare dintre variante este delicios!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu