Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 9 iunie 2012

SUPA REGINEI (POTAGE Á LA REINE)

 Dacă oamenii obişnuiţi: ţărani, meseriaşi, mici negustori mâncau pe la mijlocul secolului trecut şi chiar mai înainte: alivenci, găluşte cu crupe, găluşte oloage, plăcinte poale-n brâu, pârjoale, borş de fasole, de curcan, de cocoş şi alte asemenea bunătăţi, reţeta de astăzi, aşa cum o arată şi numele făcea parte din meniul Casei Regale  din data de 5 august 1907 (Jurnalul Naţional/25 august 2005) iar după Mişu Vacaresco care publica în L'Indépendance Roumaine la rubrica pe care o semnează: Claymoor, Potage à la Reine/Ciorbă à la Reine figura pe meniul Dineului dat în ianuarie 1882 de Prea Sfinţia Sa Mitropolitul în cinstea prinţului Urusov, ministru al Rusiei, şi a domnului Jooris, ministru al Belgiei.
Ceea ce individualizează această reţetă nu este supa în sine („potajul” sau supa putând fi preparat din legume ori carne, după preferinţă), ci  ceea ce conţine ea în plus.


Ingrediente:

3 l supă de pasăre
3 ouă
Sare şi piper după gust
O linguriţă de unt
Pătrunjel verde tocat mărunt

Preparare:
Într-un vas se bat cele 3 ouă cu sare şi piper. Se diluează apoi cu 200 ml de supă caldă.
Se topeşte untul într-un vas mai întins ca suprafaţă. În acest vas se toarnă  oul bătut şi se pune la bain-marie (fără a aduce apa la punctul de fierbere). Se lasă pe foc până când ouăle bătute s-au întărit.

 Când sunt gata, se taie în bucăţi de dimensiuni egale şi se adaugă în supa care fierbe, împreună cu puţin  pătrunjel verde tocat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu