Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 12 februarie 2012

TORT CU BRÂNZĂ ŞI GEM DE AFINE

Ingrediente:

Blatul:
75 g unt topit
200 g biscuiţi cu unt 

Crema:
500 g branză dulce
180 g zahăr
4 ouă
5 linguri rase de făină
Zeama şi coaja de la o lămâie
300 g smântână
Un baton de vanilie
300 g gem de afine 

Preparare:
Biscuiţii se sfărâmă şi se amestecă cu untul topit. Cu compoziţia rezultată se îmbracă o formă de tort cu pereţii detaşabili, atât fundul cât şi pereţii tăvii. Tava se dă la rece pentru 10 minute.
Brânza se mixează cu ouăle, zahărul, făina, smântâna  şi seminţele de vanilie.
Separat, gemul de afine se mixează cu zeama şi coaja de lămâie.
Se scoate tava cu blatul din frigider. Peste blat se pun cu o linguriţă, din loc în loc,  grămăjoare de gem. Deasupra se toarnă umplutura de brânză.
Peste umplutura de brânză se aşează uşor restul de gem, iar cu o scobitoare se dă aspectul marmorat.
Se coace în cuptorul preîncălzit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu