Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 23 februarie 2012

SUPA-CREMĂ DE CIUPERCI

Ingrediente:
300 g ciuperci
O lingură cu unt
O linguriţă cu ulei
Un ou
250 ml lapte
o lingură cu amidon de porumb
o ceapă mică
sare, piper, verdeaţă 

Preparare:
Ceapa tocată se înăbuşă în untul şi uleiul înfierbântate. Se adaugă şi ciupercile care au fost curăţate, spălate şi tăiate. Amidonul se dizolvă în 50 ml lapte. Ceapa şi ciupercile călite, împreună cu oul crud, sare şi piper se pun în robot şi se mixează bine, până se obţineo cremă.  

Crema obţinută se pune pe foc împreună cu restul de lapte şi apă (circa 400 g). Când a început să fiarbă, se adaugă amidonul amestecat cu lapte şi se fierbe la foc  mic 10-15 minute, timp în care se amestecă continuu să nu se facă cocoloaşe. Se serveşte decorată cu câteva felii de ciuperci şi cepă verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu