Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 20 februarie 2012

CHIFTELUŢE DE CIUPERCI


Ingrediente:
½ kg ciuperci
Un ou
2 linguri cu smântână
O ceapă mică
3-4 căţei de usturoi
½ linguriţă de mărar uscat sau câteva crenguţe verde
Piper proaspăt râşnit
Sare după gust
Câteva  linguri cu pesmet
Ulei pentru prăjit 

Preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală şi se pun la fiert câteva minute în apă cu sare. Se scurg bine şi se lasă să se răcească.

Între timp se curăţă ceapa şi usturoiul şi se pun în blender să se toace. Se adaugă ciupercile scurse bine de apă, oul, smântâna, sarea, piperul, mărarul  şi se amestecă. Se adaugă câte o lingură de pesmet şi se amestecă până se obţine o compoziţie consistentă.

Se lasă deoparte  o jumătate de oră, după care se modelează chifteluţele

care se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.



Se servesc atât calde cât şi reci, simple sau cu un sos de usturoi şi iaurt, maioneză sau smântână.

Un comentariu:

  1. imi plac ciupercile in orice combinatie, dar n am mancat niciodata chiftelute de ciuperci sigur o sa le incerc;Mari!

    RăspundețiȘtergere