Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 16 decembrie 2011

CIORBA DE FASOLE CU ZEAMĂ DE VARZĂ


Ingrediente:

 ¼ kg de fasole albă
Un morcov
O ceapă mare sau 2 mici
100 ml suc de roşii
¼ kg de costiţă
2 bucăţi de cârnaţi afumaţi
Sare, piper, 2 foi de dafn
Preparare:
Se spală fasolea şi se fierbe. Între timp, se taie costiţa bucăţi iar cârnaţii felii. Se pun să se prăjească puţin, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt. Când s-a muiat puţn se adaugă morcovul tăiat bucăţele mici, care de asemenea se căleşte. Se adaugă sucul de roşii şi un polonic, două din fasolea fiartă, cu tot cu zeamă. 
Se mai fierbe puţin apoi se varsă peste restul de fasole fiartă. Se gustă şi se potriveşte de sare şi piper, se adaugă foile de dafin şi se termină de fiert.
Se serveşte cu zeamă de varză în care s-a pus o ceapă mică tăiată mărunt şi piper măcinat.
Reţeta este specifică zonei Teleorman şi o ştiu de la soacra mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu