Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 7 mai 2011

BORŞ DE CURCAN CU TURNĂŢEI



Dacă aveţi poftă de un borş cu tăieţei de casă, dar vi se pare prea complicat să preparaţi tăieţeii, vă propun o variantă la fel de gustoasă care se prepară însă mult mai rapid: turnăţeii.

Ingrediente:
Pentru borş:
2 aripi mari de curcan
2 cepe
2 morcovi
½ ţelină potrivită ca mărime
O rădăcină de pătrunjel
Un păstârnac
O legătură de ştevie
O legătură de pătrunjel verde
O legătură de ceapă verde
O legătură de frunze de ţelină
2-3 legături de lobodă roşie
Un dovlecel mic
2-3 roşii sau o lingură de bulion
¾ litru borş de putină
O legătură de leuştean
Sare după gust

Pentru turnăţei:
Un ou
O lingură de făină
Sare şi piper după gust


Preparare:
Se pregăteşte borşul ca aici:

Când borşul este aproape gata şi s-a pus borşul, până acesta începe să fiarbă, se prepară turnăţeii:
Se sparge oul într-un bol, se adaugă o lingură plină cu făină, sare şi piper.
Se amestecă bine cu mixerul, până obţinem o pastă de consistenţa unei smântâni groase, mătăsoasă, care curge (destul de greu) din lingură. Nu puneţi de la început prea multă făină ci în funcţie de mărimea oului şi calitatea făinii, mai adaugati ulterior, astfel încât să obţineţi consistenţa dorită (vezi şi fotografia). Puneţi compoziţia într-o pungă căreia i-aţi tăiat un colţ (când eram copil bunica îi turna cu lingura prin colţii unei furculiţe) .
Când borşul fierbe turnaţi pasta în borş, mişcând punga in zig-zag, având grijă să nu-i turnaţi unii peste alţii. În scurt timp turnăţeii se vor ridica la suprafaţă, moment în care se îndepărtează cu lingura şi se toarnă alţii.

Se presară pătrunjel verde şi leuşten şi se acoperă oala cu borş. După 5-10 minute se poate servi cu smântână sau fără.
Poate fi consumat şi de către diabetici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu