Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 2 august 2010

TARTELETTE CU VISINE CAISE SI FISTIC


Ingrediente
Pentru aluat:
• 200g unt moale
• 1 ou întreg + galbenus
• 300 g de făină proaspat cernută
• 110 g de zahăr
• 90 g de migdale pulbere (am folosit cu tot cu coaja)
• 1 praf de sare
• 1 linguriţă de extract de vanilie


Pentru crema de ouă şi lapte:
• 50 cl de lapte integral
• 4 gălbenuşuri de ou
• 80 g zahăr vanilat (sau zahăr normal + o pastaie de vanilie )
• 36 g amidon de porumb

Visine, caise, fistic


Preparare:
Aluat:
Se amestecă într-un bol ingredientele solide: faina, zaharul, sarea şi praful de migdale.
În robot se pun oul si gălbenuşul şi se bate cu untul moale şi extractul de vanilie, se adauga ingredientele uscate si se amesteca până se obtine o pastă omogena careia i se da forma de minge. (Este foarte rapid ... aveti grija sa nu prelucrati prea mult aluatul pentru ca nu va mai fi fraged ci s-ar intari).

Împărţiţi mingea în jumătate şi înveliţi în folie de plastic. (Micul meu truc: intindeti mingea de aluat între două filme alimentare, în foaie de doi centimetri grosime, şi puneti-o în frigider o oră. Va fi mai uşor să se intinda şi să se umple tavile).


Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade aproximativ 20 minute. Raciti pe un gratar, înainte de umplere sau congelati-le pentru mai tarziu.
Cremă de ouă şi lapte:
Se încălzeşte laptele. Amestecati ouale cu zaharul vanilat si amidonul.
Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand energic.
Se pune inapoi pe foc si se fierbe pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca acoperind vasul cu o folie pentru a nu se forma o “pielita” deasupra cremei.
Amestecati crema de cateva ori in timpul racirii pentru a pastra o textura frumoasa, neteda.
Când este rece umpleti tartele cu un pos.
Aranjati fructele in mijloc si decorati cu fistic tocat grosier.

Cu cate o jumatate de caisa



Cu visine: simple


si trase in ciocolata:

Un comentariu:

  1. Arata foarte bine si sant convinsa ca sunt si foarte bune! Va felicit!

    RăspundețiȘtergere