Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 23 februarie 2010

TZATZIKI


Ingrediente:
un castravete
300 g smantana grasa
2-3 catei de usturoi
o legatura de marar
sare
piper
zeama de lamaie
Preparare:
Castravetele se curata de coaja, se taie in 4 pe lungime si se indeparteaza partea cu seminte. Se taie apoi bucatele care se pun intr-un castron cu sare si zeama de lamaie.
Smantana se pune intr-un castron si se bate cu telul pana devine pufoasa ca o frisca (atentie, nu exagerati cu batutul pentru a nu se transforma in unt).
Se adauga usturoiul pisat si mararul tocat. Se amesteca. Castravetii se scurg foarte bine de zeama lasata si se adauga peste smantana. Se sareaza si se pipareaza.


Este delicioasa!



Nota: reteta clasica se face cu castravetii rasi cu tot cu coaja si cu iaurt de capra. Se mai adauga menta alaturi de marar si usturoi, dar noi o preferam asa cum am descris-o mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu