Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 12 februarie 2010

CREVEŢI CU SOS DE LAMAIE SI PATRUNJEL VERDE







Creveţi la gratar serviti cu un sos de lamaie si patrunjel verde, reteta adaptata de aici:
Ingrediente:
½ kg creveţi mari (aproximativ 16 - 20 bucati)

Pentru marinata:•o jumatate de capatana de usturoi
• 1 linguriţă de sare mare
• o lingura de caramel de portocale
• 1 lingura miere
• 2 linguri sos de soia (una dulce si una sarata)
• o lingura de ulei de floarea soarelui
• cateva picaturi de sos de chili
• 1 linguriţă coriandru zdrobit
• piper proaspăt rasnit, (dupa gust)
• sucul de la o lămâie
• o legatura de patrunjel verde




Preparare:
Sosul:Se curata usturoiul, se taie bucati, se pune intr-un castron, se adauga sarea mare si boabele de coriandru si se face un mujdei fin.
Adaugati caramelul de portocale, mierea, sosul de soia, uleiul, sosul de cili si ceva piper proaspat rasnit. Adaugati sucul de lamaie proaspat stors si amestecati. Tocati frunzele de patrunjel. Puneti frunzele tocate peste marinata si amestecati din nou.
Opriti ½ de cana de marinata, care va fi folosita mai tarziu ca sos.


Pentru a marina creveţii, daca sunt cruzi, ca ai mei curăţati-I şi stergeti-i, lăsându-le cozile.

Adaugati-i in marinata, amestecati-i usor pentru a se inmuia bine in aceasta. Acoperiti castronul si puneti-l la frigider pentru cca 30 de minute.
Agitati bolul cu creveţi cel puţin o dată în timp ce acestia sunt in marinata, pentru a va asigura că sunt acoperiti uniform cu marinată.


Prepararea crevetilor:

Scoateti crevetii din marinata si sezati-i intre doua coli de hartie absorbanta. Tamponati-i usor pentru a-i usca si a indeparta surplusul de lichid. Marinata ramasa se arunca.
Incingeti tigaia de gratar la foc mediu spre mare. Cand tigaia este incinsa ungeti-o cu o pensula de silicon inmuiata in ulei si agitati usor tigaia
Puneti crevetii in tigaie si apasati crevetii usor peste gratar pentru a se coace uniform. Lasati-i cateva minute pe fiecare parte.




Pentru a servi crevetii garnisiti farfuria cu cateva fire de coriandru si umpleti un bol mic cu sosul oprit.

Serviti imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu