Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 29 ianuarie 2010

TORT DE PESTE (SMORGASTARTA)




Ingrediente:`
O paine feliata, fara coaja
2 fileuri de hering afumat
Un morcov mare, fiert
100 g somon marinat
200 de grame de mazare congelata
6 cutiute (360 g ) crema de branza Megaimage
½ tub de crema de unt simplu
½ tub de crema de unt cu verdeturi
Salata verde, masline, rosii cherry, castraveti, ridichii, etc, pentru ornate

Preparare:
Preparam 3 creme: una cu morcovi si somon, una cu mazare si una cu pestele afumat.
Pentru crema de cu morcovi si somon se paseaza morcovul ca un piure, se amesteca cu fileul de somon marinat, taiat bucatele mici, cu o cutiuta de crema de brinza si jumatate din crema de unt. Se adauga boia de ardei iute si dulce precum sis are si piper daca este necesar.
Se amesteca foarte bine, de preferat fara blender, doar cu presa de piure.



Pentru crema cu mazare, culoarea verde in acest tort, se fierbe mazarea congelata, foarte putin din momentul reinceperii fierberii, ca sa ramana culoarea verde viu. Se scurge si se paseaza. Se amesteca cu o cutiuta de crema de brinza si crema de unt si verdeata, sare, nucsoara rasa si cateva fire de marar proaspat.

Pentru crema de peste sfaramam fileurile, mai indepartam oasele daca au mai ramas cumva,il punem intr-un castron si-l amestecam si pe acesta cu o cutiuta de crema de brinza si jumatate din crema de unt, sare si piper dupa gust. Se freaca bine, pana devine deschis la culoare.


Se aseaza feliile de piine pe tava pe care se asambleaza tortul, una linga alta, acoperind toata suprafata,

Peste primul strat turnam crema de mazare, nivelam frumos

si acoperim cu urmatorul strat de felii de piine.
Peste urmatorul strat se pune crema cu morcovi si somon, de culoare portocalie

Se mai acopera cu un strat de felii de piine, iar ultimul strat de crema este cea cu peste afumat


peste care se pune un alt strat de piine.
Se unge tortul deasupra cu crema de branza frecata cu crema de unt si se decoreaza dupa dorinta, cu tot ce merge cu pestele: salata verde, capere, masline, feliute de lamiae, rosii, castraveti, etc






Un comentariu:

  1. Salut, vezi ca ai un virus pe blog (un troian), ar tb sa vorbesti cu un programator. La fiecare actiune antivirusul nostru reactioneaza. merci

    RăspundețiȘtergere