Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 7 decembrie 2009

TORT CU JELEU DE PORTOCALE


Ingrediente:
blat
300 g biscuiti populari
200 g alune nesarate, prăjite
100 g zahar
100 g unt moale
100 g ciocolata alba
cremă
500 g crema de branza
200 g zahăr
400 g smantana fermentata
30 gr gelatină
suc şi coajă de la o portocala
50 ml. lichior de portocale
2 plicuri sau un tubulet de vanilie
jeleu
suc şi coajă de la o lamaie
suc şi coajă de la o portocala
suc de la inca 4 portocale (cam 300 ml)
100 gr.zahar
1/2 capsulă de esenta de lamaie sau de portocale
50 ml. lichior de portocale
1 plic de gelatină
Pregătirea:
Blat:
Din alune si zahar se prepara alunele caramelizate, dupa reteta de aici. Puneti în robotul de bucătărie biscuiţii si alunele caramelizate si sfaramati-le (utilizati functia puls). Ciocolata si untul se topesc pe baia de abur si se amesteca cu biscuitii si alunele caramelizate. Puneti pasta in forma de tort si presati-o in forme de blat.
Cremă:
Amestecati brânza cu zahărul. Se adaugă smântâna, vanilia, sucul, coaja şi lichiorul de portocale. În cele din urmă, se adauga gelatina topita pe baie de apă, dupa ce a fost inmuiata in putin suc de portocale. Turnati crema peste blat şi se lasă timp de 1 oră în frigider.
Jeleu:
Se face un sirop din sucul de portocale, zahar,coaja si zeama de lamiae si de portocale, care se fierbe pentru câteva minute. Scoateţi coaja şi adaugati restul de ingrediente. Lasati sa se racoreasca si dati la frigider. Cand incepe sa se gelatinizeze, se toarna jeleul peste crema de branza. Se lasă tortul pentru câteva ore la frigider si se orneaza dupa dorinta.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu