Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 24 noiembrie 2009

TORTELETE CU CIOCOLATA, MASCARPONE SI STRUGURI



Ingrediente:
blat:
5 oua
1 1/2 cana de zahăr
2 cani miez de nuca
1 cana alune neprajite
1 linguriţă faina
2 linguri de de cacao
vanilie

Crema:
300 g branza Mascarpone
coja rasa de la 1/2 de lamaie
2 linguri zahar pudra
vanilie
Glazura:
200 g ciocolata
o lingura de lapte condensat
o lingura coniac
In plus:
struguri
cateva seminte de rodie
Preparare:
Blat
Nucile si alunele se pun in robot si se zdrobesc, nu prea marunt.
Albusurile se bat zapada. Treptat, se adaugă o jumătate de zahăr si se bate pana cand se topeste.

Gălbenuşurile se amesteca cu zahărul rămas şi se bat pana se albesc.

Într-un recipient separat se amestecă nucile, alunele, cacaoa, faina si vanilia.
Compozitia de blat se prepară amestecand ingredientele uscate şi adaugand alternativ galbenusurile si albusurile batute. Se amestecă uşor cu o paleta sau cu telul.

Se intinde compozitia in tava si se coace în cuptorul preîncălzit la 170 grade C.

Crema:
Se amesteca bine toate ingredientele.
Glazura:
Ciocolata cu laptele condensat se topeste pe baia de abur. Cand ciocolata este topita se adauga coniacul.
Montarea:
Cu o forma rotunda se decupeaza cercuri din foaia de blat.
Pe cate un cerc se pune o lingura de crema, cateva boabe de struguri, din nou crema si alt cerc de blat.
Deasupra se toarna glazura si se decoreaza cu boabe de struguri si seminte de rodie





Un comentariu:

  1. Прекрасен блог,Гета. Ще го следя с удоволствие и интерес.Благодаря ти за удоволствието,което ми поднасяш с предложенията си.

    Йоли

    RăspundețiȘtergere