Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 7 septembrie 2009

TORT STRACCIATELLA SI BEZELE

M-am inspirat de aici, dar am modificat reteta dupa cum urmeaza:

Ingrediente:
Pentru o tava de 20 cm
Pentru bază:
150g Biscuiti de ciocolată
80g unt
100 g ciocolata
Umplutura:
360 g branza dulce (Carrefour)
200 g smântână
5o g de zahăr pudra (2 linguri pline)
6 g gelatina
50 g de lapte
100 g ciocolată neagra rupta bucatele mici)
cateva bezele
esenta de vanilie sau zahar vanilat

Glazura moale:
50g de apă
50g smântână
70g de zahăr
30g de cacao
50 g cioclata neagra
0 lingura rom alb
1 foaie de gelatina

Preparare:
Puneti biscuiţii rupti într-un robot, bate timp de câteva minute pentru a se sfarama, dar nu pana la praf. Topiti untul cu cioclata si amestecati cu biscuitii sfaramati.
Se toarnă acest amestec în tava, de preferinţă fără fund şi se niveleaza, cu o lingură.
Puneti in frigider pentru a coagula.

Puneţi gelatina într-un castron cu apă rece, pentru a se inmuia. Incălziti laptele.
Între timp, puneti brânza si smantana intr-un blender, se amestecă apoi se adaugă zahărul şi esenta de vanilie.

Stoarceti gelatina, puneti-o in lapte şi se amestecă să se topească şi apoi lasati să se răcorească câteva minute şi se toarnă în fir in compozitia de branza cu smantana, amestecand încet.
Se adaugă ciocolată rasă.

si bezelele taiate

După ce totul este amestecat bine acest amestec se toarnă în forma, peste blat şi puneti-l înapoi în frigider timp de 3 până la 4 ore pentru a coagula.

În timp ce prăjitura cu brânză este în frigider se începe să se pregătească glazura.
Puneti gelatina într-un castron cu apă, puneti toate ingredientele pentru glazura într-un vas pe foc si cand s-au infierbantat bine, luati de pe foc si turnati gelatin inmuiata, amestecati bine si lasati sa se răcorească.
Când glazura a devenit calduta se scoate prăjitura cu brânză de la frigider şi printr-o strecuratoare se toarnă glazura in fir peste tort.

Această glazura se incheaga bine, dar nu se intareste, rămâne moale.
Este indicat sa stea peste noapte in frigider.
Adua zi se scoate si se decoreaza, sau se serveste ca atare.
Este un tort usr de facut si foarte gustos!



Un comentariu: