Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 23 iunie 2009

PRĂJITURĂ DE CIOCOLATĂ CU INIMA DE NUCĂ DE COCOS

Ingrediente pentru tort:
4 ouă,
200 de grame de făină
50 de grame amidon
165 g de unt (sau 90 ml de ulei de floarea soarelui)
165 gr de zahăr
50 g de lapte (si chiar mai multe aluatul este prea greu)
1 pachet praf de copt
35 gr de cacao

Ingrediente umplutura de nucă de cocos:
50 g de smântână
150 g nucă de cocos
130 gr de zahăr
1 albus de ou
2 lingurite amidon
Glazura:
100 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
0 lingura de frisca lichida

Preparare:
Frecati zahărul cu untul la temperature camerei, adăugaţi gălbenuşurile şi continuati să amestecati. (Dacă utilizaţi ulei, frecati gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă uleiul). Adaugati laptele, făina, drojdia şi cacaoa.
Se amestecă totul bine.

Albusurile se bat spuma

şi se incorporeaza usor in compozitia de cacao.

Pregătirea umpluturii de nucă de cocos:
Într-un castron se bat albusurile spuma, se adaugă zahăr, nucă de cocos, smântână şi amidon.
Se amestecă bine.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de tort (24 cm în diametru) si se toarna jumatate din compozitia de ciocolată, se adaugă umplutura de nucă de cocos şi se acopera totul cu restul de compozitie de ciocolata.

Coaceţi la 190 de grade timp de aproximativ 45-50 de minute.
Se lasa sa se răcească, se scoate tortul din tava şi se acopera cu ciocolata topita cu o lingura de frisca lichida.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu