Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 27 iunie 2009

CALAMARI UMPLUTI CU FRUCTE DE MARE


VARIANTA I - LA CUPTOR
Ingrediente:
-4 bucati calamari (mai marisori)
-500 g fructe de mare
-o ceapa verde mai mare sau o legatura daca sunt mici sau un fir de praz
-o capatane de usturoi
-un ardei gras rosu
-1 ardei gras galben, portocaliu sau verde
-un ardei iute
-cativa morcovi mici sau 1-2 obisnuiti, taiati rondele mai grosute
-verdeata (patrunjel, marar, cimbru, busuioc sau ce va place)
-100 ml vin alb sec
-1-2 linguriulei de masline
-zeama de la 1/2 lamaie
-sare si piper dupa gust

Preparare:
Se curata si se spala calamarii. Tentaculele se toaca si se amesteca cu fructele de mare. Se adauga verdeata, 1/2 capatana de usturoi, zeama de lamaie, vin, sare si piper.
Cu compozitia obtinuta se umplu calamarii, inchizandu-se cu o scobitoare.

Ceapa, ardeii, morcovii, verdeata, 1/2capatana de usturoi se toaca grosier.
Se pun intr-un castron si se amesteca.

Pe hartie de pergament stropita cu ulei de masline se aseaza legumele tocate iar dasupra cate un calamar umplut.


Se impacheteaza ca in reteta de file de pangrasius in cos de pergament. Se toarna cateva linguri din sosul ramas de la fructele de mare cu care am umplut calamarii.
Se aseaza intr-o tava si se dau la uptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Se scot, se desface hartia de pergament si se pot servi.
Asa arata:



VARIANTA II - CU SOS DE CILI


Ingrdiente:
ca mai sus, in plus:
- 2-3 rosii
-o lingurita sos de cili
Preparare:
Se umplu calamarii ca mai sus.
Intr-o tigaie de teflon se pune o lingura de ulei de masline. Se adauga legumele pregatite ca mai sus si rosiile cutatate de coaja si tocate, precum si calamarii (calamarul, in cazul meu) si sosul ramas dupa umplerea calamarilor.

Se fierb acoperit pana zeama a scazut, amestecand din cand in cand *cam 10-15 minute).
Se adauga sosul de cili si se pot servi:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu